PROBLEEM MET RVA

UNIEK ID: 60

Volgen dagopleiding syntra

3.136 keer gelezen
25 oktober 2010

Ik ben Jessica en afgestudeerd in juni 2009 , onmiddellijk beginnen werken bij Familiehulp (aangezien ik zorgkunde heb gestudeerd ) tot juli 2010 dat ik daar mijn ontslag heb gegeven en ben gaan werken bij OCMW Bornem (eveneens als zorgkundige ) maar met een contract van bepaalde duur . Ik had namelijk al met mijn vriend vastgelegd dat ik zelfstandige hondentrimster zou willen worden en bij Syntra Antwerpen mijn cursus ga volgen . Nu ben ik dus vanaf 1 september 2010 als werkloze ingeschreven en heb ik bij RVA een document C92 ingediend (aanvraag vrijstelling voor het volgen van een opleiding voor een zelfstandig beroep ),intussen begon de cursus bij Syntra op 14 september en ben ik vandaag stage beginnen doen in Hofstade bij een trimsalon .Nu word deze aanvraag geweigerd voor het volgen van de opleiding omdat ik mijn studies minder dan 2 jaar beëindigd heb en in de loop van de twee jaar voor de aanvang van de opleiding heb ik niet ten minste 312 uitkeringen genoten ! Ik zit met een hypotheek op een huis en auto ,wil een zaak opstarten en krijg geen uitkering als ik opleiding verder doe ? Hoe kan ik dan mijn droomjob en opleiding verder zetten aub ? Ik volg speciaal de dagopleiding die maar 10 maanden duurt zodat ik niet lang hoef te stempelen . Met 1 loon kunnen wij dit niet aan en moeten wij dus alles laten vallen en ik tegen mijn zin een job gaan doen .

Gewenste Oplossing

Via deze weg wil ik jullie vragen naar de uitkering van september ,er was gezegd dat de eerste keer iets langer kon duren dan normaal maar we zijn intussen 11 oktober .Ik heb een hypotheek en autolening af te lossen en moet die einde deze week betalen .RVA weigert vanwege dat Jessica geen 312 uitkeringen heeft genoten en studies minder dan 2j geleden is beëindigd .Ze heeft 1 jaar gewerkt en wil dit als zelfstandige beginnen na deze cursus ,daarom ook dagopleiding .Waarom eerst 2j stempelen voor vrijstelling te genieten ,in andere regio antwerpen is dit bij een studiegenote geen enkel probleem dit is discriminatie dan toch...
Ongepast?
Nuttig?
Geplaatst door
Jessica

TalkToo's: 0

Commentaren
Geef ook een reactie

Je bent nog geen gebruiker ofwel ben je niet aangemeld. Log je snel in of maak een nieuw account aan om een reactie te kunnen geven!
Verhaeren Daisy

TalkToo's: 0
Geplaatst op 28 januari 2011 om 15u22
+2

Het zou misschien verstandig zijn moest de RVA/VDAB de mensen die de moeite al doen om een nieuwe job te leren en te vinden een beetje te stimuleren. Zoals ze nu bezig zijn zullen die knelpubtberoepen nooit ingevuld geraken.

Valerie

TalkToo's: 0
Geplaatst op 24 maart 2011 om 21u13
+0

geld uitgeven voordat het binnen is, is ook niet zo verstandig... Dit kon vermeden worden indien u zich goed geïnformeerd had. Jammere zaak, maar als het zo gereglementeerd is, zie ik niet echt in hoe ze een 'uitzondering' kunnen maken. Of ze moeten het voor iedereen doen!

Koen

TalkToo's: 0
Geplaatst op 08 juli 2011 om 11u13
+0

Beste,

 

Graag had hierbij een klacht neergelegd over de RVA. Deze instantie wil me zelf niet meer helpen en heeft me verteld dat ik maar klacht moet neerleggen bij de arbeidsrechtbank.

Ik schets u de situatie:

 

01/10/2009: Ben ik werkloos geworden

24/05/2010: Ben ik opnieuw gaan werken (Nieuwe Gouden Spade Ieper)

 

Ben voor deze periode dus 8 maanden uitbetaald geweest via HVW Roeselare. Dit zijn dus 8 maanden van mijn eerste periode als werkloze (vergoeding 60% van brutoloon).

 

27/01/2011 (donderdag): ontslag genomen bij werkgever wegens nieuwe functie bij andere werkgever

01/02/2011 (dinsdag): begonnen bij nieuwe werkgever (Multiplies Tielt)

04/05/2011: ontslag gekregen bij werkgever wegens ziekte (hernia)

 

05/05/2011 tot 20/05/2011: ingeschreven bij CM en deze periode uitbetaald door hen.

 

23/05/2011: opnieuw ingeschreven bij de HVW

 

Ik ben in deze laatste werkloosheidsperiode nog 7 dagen uitbetaald geweest van mijn 1ste periode (12 maanden) als werkloze (mei) , nadien kwam ik blijkbaar meteen in de 2de periode terecht wat financieel een groot verschil maakt.

Ik ben dus na 8 maanden en 1 week uitbetaald te zijn van mijn 1ste periode terechtgekomen in mijn 2de periode.

Na telefonisch contact met de HVW hebben die mij doorverwezen naar de RVA omdat ze het dossier zelf niet meer snapten.

Bij de RVA kon men mij geen logische uitleg geven waarom ik maar 8 maanden van mijn eerste periode uitbetaald ben. Volgens hen eindigde mijn eerste periode in oktober 2010 (maar ik was al terug aan het werk van mei 2010??) en konden ze deze periode maar verlengen met 8 maanden omdat ik nog volgens hen maar werkzaam was tot 27/04/2011 (nochtans staat op mijn C4 dat ik mijn ontslag gekregen heb op 04/05/2011) en er een onderbreking was van 27/01/10 tot 01/02/10 (dit gaat dus over een vrijdag en een maandag waarvoor ik me niet heb ingeschreven bij HVW aangezien ik toch een nieuwe job had)

Mijn concrete vraag is dus hoe ik zomaar bijna 4 maanden van mijn 1ste periode kan verliezen?? Loopt die 1ste periode gewoon door zelfs terwijl je opnieuw aan het werk bent??

Indien ik in 2010 niet was gaan werken was ik die 1ste periode (12 maanden)  volledig uitbetaald geweest. Ik verlies dus die 4 maanden hogere werkloosheidsvergoeding omdat ik gaan werken ben en dit voor de periode van bijna 1 jaar…

 

Zou het mogelijk zijn voor u om dit probleem eens te bekijken en mij hiervoor een begrijpbare verklaring te geven? Volgens mij kloppen er hier toch een aantal dingen niet.