PROBLEEM MET ENI GAS AND POWER NV

UNIEK ID: 1856

Absurde hoge eindafrekening bij minder verbruik

3.287 keer gelezen
17 juni 2011

In juni 2010 zijn wij overgestapt van Luminus naar Nuon. Dit hebben we gedaan na een bezoek van een vertegenwoordiger van Nuon die na het inzien van onze maandelijkse voorschotten en eindafrekening Luminus heeft gezegd dat Nuon minstens 10% goedkoper zal zijn. Dat werd alvast verwerkt in de voorschotfacturen vanaf het moment dat we bij Nuon (Comfort 3 jaar vast)gingen starten. Na de overstap van Luminus naar Nuon kregen wij van Luminus een afrekening waarbij wij ruim 1100 euro terugkregen over het voorgaande jaar.

Wat is het verhaal: Na een jaar Nuon blijkt dat Nuon helemaal niet 10% goedkoper is dan Luminus, maar zelfs 18% duurder. En dit zelfs bij een minder verbruik. Ik heb Nuon hierover aangesproken en een mail gestuurd met de berekeningen, kopieen van de afrekeningen van zowel Luminus als Nuon. Krijg een belachelijk lang email terug met blabla verhaal dat op lange termijn het wel goedkoper zal zijn. Echter onzin. De bedragen zijn helemaal niet 3 jaar vast want ze hebben het voorschot verhoogd.

Dus; we hebben minder verbruikt. We betalen meer dan bij Luminus per kw/h, ons voorschot wordt bijna verdubbeld.

Het een en ander is in een brief met berekeningen aan Nuon gestuurd.

De reactie was

Toen u uw contract met Nuon ondertekende, werd u beloofd dat u minder zou betalen dan bij uw vorige energieleverancier, Luminus.

 

U koos voor de producten Nuon Comfort 3 jaar (elektriciteit) en Nuon Aardgas Fix 3 jaar (aardgas). Door voor deze producten te kiezen, kiest u voor een vaste energiekost gedurende drie jaar en dus meer zekerheid (de tariefkaart waarvoor u tekende kan u in de bijlage terugvinden). Hierdoor ligt de eenheidsprijs in het eerste jaar dat u klant bent iets hoger in verglijking met een niet 3-jarig product. Voor de volgende periode (het tweede en derde jaar) wordt verwacht dat uw vaste prijzen lager zullen liggen, waardoor u op termijn voordeel doet.

 

Bovendien vergelijkt u uw tarieven van Nuon voor een periode van 3 jaar (start = 01/01/2010), met de tarieven van Luminus voor een periode van 2 jaar (start = elektriciteit: 01/05/2009 - aardgas: 01/05/2008).

 

Doordat u prijzen die voor 2 jaar vast waren in 2008 en 2009 vergelijkt met prijzen die voor drie jaar vast zijn in 2010, 2011 en 2012. Gezien de prijsstijging is het normaal dat de tarieven van Nuon nu hoger liggen dan de tarieven van Luminus op uw vorige afrekening.

 

Daarom is uw jaarafrekening dus ook correct. Uw nieuwe voorschotbedrag is berekend op basis van het verbruik en de tarieven op uw jaarafrekening. Indien u toch een aanpassing wenst van uw voorschotbedrag, moet u er rekening mee houden dat u een hogere jaarafrekening kan krijgen.

 

 

 Dit is toch pure misleiding geweest.

Ik wil liever weer terug naar Nuon. Mijn familie vrienden en kennissen die voornemens waren over te stappen naar Nuon, doen dit niet meer na dit verhaal.

 

 

Gewenste Oplossing

Herberekening op basis van beloofde 10% lagere tarieven dan Luminus zoals beloofd en daarbij terugbetaling van de eindafrekening en eventueel nog meer na herberekening. Kwijtschelding van al die belachelijke aanmaningskosten. Ik ben een zeer ontevreden klant van Nuon. Daarom ook naast het eerdergenoemde een excuus voor misleiding door Nuon.

Oplossing van Eni Gas and Power NV:Geachte Heer Musch

Naar aanleiding van uw klacht hebben wij de facturen die wij stuurden nagezien.

Wij willen ons in elk geval excuseren indien u niet duidelijk ingelicht werd over de prijzen van Nuon. Maar wij kunnen u wel bevestigen dat wij uw verbruik factureerden aan de overeen gekomen prijzen.

U tekende bij ons een contract met formules met een vaste energieprijs gedurende drie jaar. Deze formules bieden een grote zekerheid: de prijs die u betaalt voor de verbruikte energie kan immers niet veranderen, ongeacht eventuele stijgingen van de marktprijzen van elektriciteit en aardgas.

Wij bevestigen u dat uw energieprijzen voor elektriciteit en aardgas wel degelijk dezelfde blijven gedurende 3 jaar. Het kan echter wel nog gebeuren dat de taksen en distributiekosten stijgen. Deze hangen immers niet af van uw leverancier, maar wel van de overheid en uw distributienetbeheerder. Hierdoor is het inderdaad mogelijk dat uw voorschotfacturen stijgen. De energieprijs waaraan uw effectieve verbruik jaarlijks gefactureerd wordt, blijft in elk geval dezelfde.

Als voorbeeld nemen we de gasprijs waarvoor u tekende: de energiekost voor aardgas die wij factureerden, bedraagt 3,667 €cent/ kWh (excl. BTW) of 4,44 €cent/kWh (incl. BTW). De huidige prijs per kWh van de formule die u vroeger had bij Luminus (Gas Actief 2 jaar), bedraagt 4,68 €cent/kWh (incl. BTW). Terwijl de prijzen stijgen, bent u dus zeker van een vaste energieprijs (vastgelegd in 2010) tot 31 mei 2013.

Bij wijze van commerciële geste hebben wij alvast de aangerekende aanmaankosten geannuleerd. Wij willen u daarnaast de mogelijkheid geven om (zonder kosten) over te schakelen naar een andere formule van Nuon volgens de huidige energieprijzen. U vindt daarom in bijlage een exemplaar van onze tariefkaart voor de maand juni 2011. Indien u dit wenst, kunt u overschakelen naar een formule naar keuze.

Met vriendelijke groeten


Ongepast?
Nuttig?
Geplaatst door
Rene

TalkToo's: 0

Commentaren
Geef ook een reactie

Je bent nog geen gebruiker ofwel ben je niet aangemeld. Log je snel in of maak een nieuw account aan om een reactie te kunnen geven!
Geert

TalkToo's: 0
Geplaatst op 03 oktober 2011 om 15u49
+0

Beste,

Deze week werd mijn moeder ( 86 jaar) door een NEON verkoper besproken om overte schaklen van Luninus naar Neon onder het voorwendsel  een besparing te doen 75 € over 3 jaar. Gewoon belachtelijk dat met de ouderen zo omspreekt. Bovendien is de copoie van het contract niet leesbaar,  staat er geen enkele referentie van document contract en is de meneer in kwestie vertrokken met de laatste factuur van Luminus die hij zogezegd binnen de twee dagen zou terugbrengen  ...

Pure  afzetterij!!

Nuon , proficiat doe zo verder!!!!